• 50 gr bloem
• 2 eieren, losgeklopt
• 75 gr cornflakes
• 400 gr kipfilet
• zout en peper
• 4 broodjes
Beleg:
• yoghurt-korianderdressing
• little gem, gesneden
• ingelegde uitjes
• rodekoolsalade
• verse koriander
Bereiding:
1. Verwarm de frituurpan of heteluchtoven voor op 180 / 190 °C.
2. Verdeel de bloem, de losgeklopte eieren en de cornflakes over drie bakjes.
3. Snijd de kipfilet in lange repen en breng op smaak met zout en peper. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de cornflakes. Zorg dat ze goed bedekt zijn met cornflakes.
4. Wil je de kip in de oven bereiden, vet dan een ovenschaal in en leg de kip erin. Zet 8 tot 12 minuten in de oven tot de kip gaar is. Gebruik je de frituurpan, frituur de kiprepen dan in 5 tot 9 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de repen).
5. Snijd de broodjes open, besmeer ze met de yoghurt-korianderdressing en leg de gesneden little gem erop. Leg de krokante kip erop en maak af met de ingelegde uitjes, rodekoolsalade en wat verse koriander.