• 1 komkommer
• 1 halve rode ui
• 2 el yoghurt
• 1 teen knoflook, geperst
• extra vierge olijfolie
• zout en peper
• 1 Turks brood
• 2 hartige tomatenburgers
• 3 radijsjes, in plakjes gesneden
• 1 krop little gem, gesneden
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en snijd ondertussen de komkommer en de ui dun.
2. Maak een dressing van de yoghurt en de geperste knoflook. Voeg olie, zout en peper naar smaak toe. Meng dit door de komkommer en ui.
3. Besprenkel het Turks brood met wat olijfolie en grof zout. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 8 minuten af. Zet een koekenpan op het vuur en bak de tomatenburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Halveer het brood horizontaal. Besmeer de onderste helft met het yoghurtmengsel en leg er een burger op. Garneer met de radijs en little gem, dek af met de bovenste helft en verdeel in het gewenste aantal porties.