Ingrediënten
Voor het brood:
Bloem (250g)
Gist (12g)
Zout (7g)
Olijfolie (50cc)
Water
Voor de pesto:
Gedroogde tomaten (20g)
Pistachenoten (10g)
Parmezaanse kaas (10g)
Teentje knoflook (2)
Olijfolie (50ml)
Zout en peper
Geitenkaas en verse basilicum ter garnering
Bereiding brood
1. Maak een hoop met een kuiltje van de bloem en voeg zout en olijfolie toe.
2. Kneed het deeg en voeg geleidelijk de gist en water toe.
3. Laat het deeg 10 minuten rusten totdat het in volume is verdubbeld.
4. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Bereiding pesto
1. Mix de gedroogde tomaten, kaas, knoflook, olijfolie, zout en peper en vermaal tot een egale pasta.
2. Voeg de klein gehakte pistachenoten toe.
Beleg het brood met de pesto. Verkruimel de geitenkaas boven het belegde brood en garneer met verse basilicum.