Voor de bruschetta's zelf heb je nodig: een stokbrood of plakken brood, 1 teen knoflook en een lekkere olijfolie. Je kan de bruschetta's op 2 manieren maken.
Voor de bruschetta’s zelf heb je nodig: een stokbrood of plakken brood, 1 teen knoflook en een lekkere olijfolie. Je kan de bruschetta’s op 2 manieren maken.
Manier 1
Vermeng de olijfolie met de knoflook, laat het even staan en zorg dat de smaak er goed in trekt. Snij het stokbrood in plakjes. Bestrijk de broodjes met de knoflookolie en rooster ze in ongeveer 10 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Manier 2
Laat een grillpan goed heet worden. Snij het stokbrood in plakjes en bestrijk deze met olijfolie. Grill de broodjes aan weerszijden goudbruin. Wrijf vervolgens met een hele knoflookteen over de broodjes heen. Het broodje krijgt zo ook de knoflook smaak.
Bruschetta’s Aubergine & Geitenkaas
Laat een grillpan goed heet worden. Snij een aubergine in plakjes, bestrijk deze plakjes met knoflookolie. Grill de aubergine kort in de grillpan, strooi er vervolgens wat zout en oregano over. Beleg de bruschetta’s met de gegrilde aubergine en garneer met zachte geitenkaas.
Bruschetta’s Peer & Geitenkaas
Halveer de peren en verwijder het klokhuis met een scherp mes. Snij het ongeschilde vruchtvlees in de lengte in plakjes. Verhit de grillpan en gril de peer 4 min. Keer halverwege. Verkruimel de geitenkaas. Beleg de bruschetta’s met de peer en geitenkaas en druppel de honing erover. Serveer direct.