Surf en Turf

Leestijd : 1 Minuten

Surf en turf staat voor voor het combineren van vlees en vis in één gerecht. De meest bekende combinatie is die van biefstuk met gamba's.

Bereidingstijd 20 min

25 min

extra benodigdheden:

citrus rasp, bakje ijswater, zeef

Ingredienten:

·                    4 kreeften staarten dv (of 4 hele kreeften)

·                    400 gr ossenhaas

·                    2 gewassen citroenen 

·                    Bakboter 

·                    Afilla cres

·                    Zachte boter.

 

Stap 1. 

Zet een steel pannetje op met zout water, en rasp ondertussen de citroenen. Blancheer dit in een zeef en zet even in ijswater. Herhaal dit 3 keer

 

Stap 2.

Verwarm de kreeften staarten zoals beschreven op de verpakking.

 

Stap 3 .

bak de ossenhaas rondom mooi bruin, om en om ongeveer 2 a 3 minuten ligt aan de dikte van het vlees. En laat het rusten in aluminiumfolie

 

Stap 4.

Leg de kreeft op het bord en doe daar de citroenrasp op, leg daar naast de gesneden ossenhaas.

 

Tip:

Maak een lekkere saus zoals een salsa verde dat gaat erg goed met vis en vlees.

·                    3 el kappertjes 

·                    4 witte ansjovis filets

·                    1 teentje knoflook grof gehakt 

·                    1 bos platte peterselie grof gehakt 

·                    Half bosje verse basilicum grof gehakt 

·                    1 citroen rasp en sap 

·                    70 ml extra verge olijf olie 

·                    Zout en peper 

·                    Evt een klein rood pepertje sneden 

 

Doe alles is de keukenmachine tot dat je een salsa hebt