Gamba’s braai van de bbq

Leestijd : 1 Minuten

Gamba’s grillen op de bbq is ontzettend lekker. Serveer ze met partjes gesneden citroen voor een betere smaak.

Voor 4 tot 6 personen

Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min

Extra benodigheden:

Bbq, grote spiezen of in water geweekte sate prikkers.

Text headline 

Ingredienten:

 

·               1 bak gamba’s met kop

·               4 teentjes knoflook

·               1 citroen +rasp + 1 citroen voor bij het serveren

·               2 eetlepels gehakte peterselie en een beetje voor bij het serveren

·               6 el olijf olie

·               Snufje chili flakes (naar smaak)

·               Zout en peper

 

1 . maak de gamba’s schoon door het darmkanaal te verwijderen en doe ze op de prikkers

 

2 . maak een mix van de knoflook, citroen, olijf olie, zout, peper, flakes en peterselie en doe die over de gamba’s. en laat ze marineren voor minstens 3 uur. Je kan dit ook de dag ervoor al doen.

 

3 . zorg dat de bbq op middel hoog vuur staat en grill de gamba’s daar op tot dat ze mooi roze worden.

 

4 . serveer met in partjes sneden citroen. En strooi er evt wat verse peterselie over heen