MOINK Balls met blauwaderkaas en SmokeHead

Leestijd : 1 Minuten

recept

Ingrediënten
300 gram gerookt ontbijtspek
200 gram blauwaderkaas
barbecuerub
barbecuesaus
Voor de MOINK ballen
750 gram rundergehakt
40 gram Parmezaanse kaas geraspt (1 zakje)
1 ei losgeklopt
60 gram gekruid paneermeel
100 ml melk
20 ml SmokeHead Single Malt Islay Whisky
2 eetlepels knoflook fijngehakt
2 theelepels peterselie gedroogd
1 theelepel zeezout
1 theelepel zwarte peper versgemalen
1 theelepel oregano gedroogd

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de MOINK ballen goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal.
  2. Druk met je duim een holletje in de MOINK bal en druk hier een stukje blauwaderkaas in het holletje en draai de gehakt weer volledig om de kaas. Herhaal dit met alle MOINK ballen.
  3. Strooi de rub over de MOINK ballenWikkel om iedere MOINK bal een plak ontbijtspek en zet dit vast door een cocktailprikker er doorheen te prikken. Zet hierna minimaal een halfuur in de koelkast om op te stijven.
  4. Verwarm de MOINK ballen indirect op de BBQ tussen de 107 en 120 graden.
  5. Na ongeveer een uur (of een kerntemperatuur van 60 graden) bestrijk je de MOINK ballen met BBQ-saus.
  6. Een half uur later (kerntemperatuur 70 graden) zijn de ballen klaar om geserveerd te worden.