Ingrediënten
2,5 kilogram spareribs (+/- 4 racks)
250ml ananassap
Sparerib of BBQ kruiden
Ingrediënten Buffalo Trace marinade
60ml ketchup
60ml pittige / pikante ketchup
120ml Buffalo Trace Bourbon
1 eetlepel Worcestershire saus
1 eetlepels witte azijn
60ml bruine bastardsuiker
2 eetlepels ahornsiroop
1/4e theelepel mosterd
1 theelepel chilivlokken
Bereiding
- Roer alle ingrediënten voor de marinade in een kom, totdat de suiker is opgelost.
- Snijdt de ribbetjes kruiselings doormidden. Wrijf de vlezige kant van de ribbetjes in met de Sparerib kruiden, leg in een grote ovenbestendige schaal, dek af met folie en laat ongeveer 3 tot 4 uur in de koelkast marineren.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal de spareribs uit de koelkast, draai ze om (zodat de vlezige kant onder ligt), en giet 250ml ananassap over de spareribs. Het is niet erg als de spareribs elkaar overlappen. Dek goed af met aluminiumfolie en bak ze ongeveer 1 ½ uur in de oven, totdat ze zacht zijn.
- Bestrijk de spareribs met ongeveer de helft van de Buffalo Trace marinade en grill ze ongeveer een kwartiertje op de BBQ (+/- 180 graden). Let wel goed op! De suiker in de saus kan ervoor zorgen dat de ribbetjes verbranden, dus draai ze regelmatig om, om aanbranden te voorkomen. Haal de spareribs van de BBQ en laat ze nog even 5-10 minuten rusten, voordat ze geserveerd worden. Serveer de rest van de saus ernaast om de spareribs in te dippen of bestrijk de ribbetjes voor het opdienen.