Ingrediënten voor 4 personen:
· 4 stukken regenboogforel à 160 g
· 100 g zeekraal
· 2 rode bieten, dun gesneden
· 2 gele bieten, dun gesneden
· 1 rode ui, in dunne ringen
· 80 g zout
· 1 l water
· rode peper, in fijne brunoise gesneden
· sjalotje, gesnipperd
· 1 el gehakte peterselie
· 2 el azijn
· 5 el olijfolie
· zout en peper
Extra benodigdheden:
· BBQ, aluminiumfolie
Bereiding:
1. Maak een pekel door het zout in het water op te lossen en leg de stukken regenboogforel in de pekel voor een uur.
2. Haal de stukken regenboogforel uit de pekel en spoel ze schoon. Leg ze op keukenpapier en maak ze goed droog.
3. Blancheer de bietjes beetgaar en spoel ze koud. Maak ze aan met een beetje goede olijfolie en zout en peper.
4. Maak een dressing met het sjalotje, peper, azijn en kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
5. Gril de regenboogforel op het hete deel van de BBQ en laat daarna op wat aluminiumfolie langzaam doorgaren.
6. Zet een klein pannetje op het vuur met een beetje olijfolie en bak de zeekraal kort. Doe de uienringen erbij en wat peper.