Vitello Tonato

Leestijd : 1 Minuten

Wil je Vitello Tonnato maken? Dit lekkere Italiaans voorgerecht is simpel, bomvol smaak en staat snel klaar op tafel.

Bereidingstijd: 15 min

Wachttijd: ca. 30 min

Ingrediënten voor 4 personen:

 

·               Kalfsmuis op kamertemperatuur

·               100 gr verse tonijn

·               1 blikje tonijn (Ortiz Ventresca)

·               1 citroen

·               1 eetlepel kappertjes

·               1 kleine rode ui gesnipperd

·               3 eetlepels mayonaise

·               Parmezaan schaafsel

·               1 theelepel gehakte peterselie

·               Zout en peper

·               Extra verge olijfolie

 

Extra benodigdheden:

·      Kerntemperatuurmeter, rasp en snijmachine of een heel scherp mes

 

Bereiding:

1.     Verwarm de oven voor 100 °C. Dep de kalfsmuis droog en doe er peper en zout op. Bak de kalfsmuis gelijkmatig goudbruin en verwarm de kalfsmuis langzaam tot een kerntemperatuur tussen de 50/54 °C en koel hem terug.

 

2.     Laat de tonijn uit het blik uitlekken. Doe de helft in een bakje met 3 lepels mayonaise en meng het met citroenrasp, kappertjes en de rode ui met eventueel wat zout en peper.

 

3.     Snij de verse tonijn in 8 stukjes en doe er zout en peper op en bak of gril ze heel kort, zodat het nog lekker rauw blijft.

 

4.     Snij de kalfsmuis zo dun mogelijk met een scherp mes of snijmachine. Maak het bord mooi op en maak af met een klein beetje verse Parmezaanse kaas.