Fazant in de pan

Leestijd : 1 Minuten

Recept voor een sappige fazant.
Fazant is fijn, kruidig en aromatisch van smaak. Deze fazant is bereid met spek en bier, wat hem extra sappig maakt.

Bereidingstijd: ca. 25 min

Wachttijd: ca. 35 min

Ingrediënten:

·               1 fazant

·               1 hokido pompoen in grove stukken gesneden

·               2 rode uien in parten

·               1 stuk bardeerspek / lardeerspek

·               200 g la ratte aardappel door de helft

·               een half flesje donker bier

·               4 blaadjes laurier

·               3 takjes tijm

·               1 takje rozemarijn

·               klontje boter

·               zout en peper

 

Extra benodigdheden:

·      opbindtouw, braadpan

 

Bereiding:

1.     Kruid de fazant met zout en peper en bak hem in de boter bruin. Haal hem uit de pan en leg het stuk bardeerspek op de bovenkant. Bind op met het touw.

 

2.     Verwarm de oven op 180 °C.

 

3.     Verwarm de braadpan en bak de groenten kort in de pan, leg de fazant erbij en blus af met het bier. Zet in de oven voor 35 minuten.

 

4.     Check of hij goed gaar is en serveer in de pan.