Ingrediënten voor ca. 4 personen:
· 3 eiwitten, op kamertemperatuur
· 150 g fijne kristalsuiker
· 1 tl citroensap + een beetje om de kom te ontvetten
· 2 tl maïzena
· bakje bramen
· bakje aalbessen
· poedersuiker
· 1 bakje mascarpone
· citroenrasp
· muntblaadjes
Extra benodigdheden
· keukenmixer, pannenlikker, bakplaat en bakpapier
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Knijp de citroen uit. Ontvet een kom grondig met wat keukenpapier met citroensap en hou 1 tl citroensap apart.
2. Klop de eiwitten schuimig op een hoge stand en voeg geleidelijk de suiker toe. Mix het citroensap met de maïzena. Voeg dit mengsel tot aan het eiwit, zodra er dikke pieken ontstaan. Laat het geheel daarna nog 3 minuten op een hoge stand draaien.
3. Doe het eiwitschuim in een spuitzak en maak er 8 mooie toefjes van (of 1 grote) op een bakplaat. Maak er met een vochtige lepel kleine kuiltjes in, waar later makkelijk fruit in geplaatst kan worden. Zet de pavlova’s voor ca. 1 uur in de oven. Zet daarna de oven uit en laat ze daar nog ongeveer een uurtje staan.
4. Mix de mascarpone met poedersuiker en citroenrasp naar smaak. Werk de pavlova’s af met de mascarponecrème, aalbessen, bramen en een takje munt.