Text headline
Ingredienten:
· 400 gr paella rijst
· 1 zakje Venus schelpen
· 300 gr mosselen
· 2 rode uien
· 250 gr chorizo in blokjes gesneden
· 1 rode peper gesneden
· 5 teentjes knoflook fijn gesneden
· 1 liter kippen boullion
· 130 gr witte wijn
· Een plukje safraan
· 150 gr dv doperwten
· Een handje gehakte peterselie
· +- 20 gamba’s gepeld
· 1 citroen in plakken en gebakken
· Olijf olie
· Zout er peper
1 . verwarm de paella pan en bak de chorizo uit, zodra je ziet dat de olie vrij is gekomen voeg je de safraan, paprika, rode ui en knoflook toe en bak die even mee.
2. voeg de rijst toe en bak die even mee, zodra ze er glazig uit gaan zien blus je het af met de witte wijn en laat hem een beetje inkoken, voeg de boullion toe en breng het aan de kook. En draai het vuur zacht.
3. laat het 15 min langzaam garen en voeg de doperwten toe en schep voor 5 minuten af en toe om. As het droog begint te worden kan je altijd nog wat boullion of water toevoegen. Bak ondertussen de gamba’s, venus schelpen en mosselen en doe het bij de rijst met het vocht.
4. bak de plakken citroen en leg ze op de paella, voeg de peterselie toe