Cocq au vin blanc

Leestijd : 1 Minuten

Coq au vin een échte Franse klassieker! Coq au vin betekent eigenlijk kip in rode wijn. Een ontzettend lekker en feestelijk stoofpotje.

Voorbereiding: +- 25
Wachttijd: +-  1 uur  en 15

Extra benodigdheden:

Gietijzeren pan

Text headline 

Ingredienten:

 

·               3 poussins (piepkuikens)

·               Klein bosje bospeen schoongemaakt en geschilt

·               200 gr eekhoorntjes brood (cepes)

·               2 rode uien grof gesneden

·               4 tenen knoflook gehakt

·               200 gr gerookte spek sneden

·               2 blaadjes laurier

·               1 fles witte wijn

·               1 blokje kippenboullion

·               Bak boter

·               Boter

·               Krul peterselie

·               Witte wijn

·               Zout en peper

·               50 gr bloem + 50 gr zachte boter

 

 

1 . bak de poussin met zout en peper in de bakboter rondom bruin in de pan en haal ze er uit. Als het vet niet te donker is in de pan later. En bak de uien, knoflook en mee. Voeg daar na de bospeen en cepes toe.

 

2 . leg de poussin er bij in de pan en blus af met de witte wijn, en voeg het boullion blokje toe. De laurier mag er ook bij. En laat +- 1 uur staan op laag vuur.

 

3. kneed ondertussen de bloem met 50 gr boter tot een balletje voor het binden van het vocht op het einde.

 

4. als de poussin gaar is, kan de het balletje bloem mey boter verkruimelen in het vocht en het zal binden.

Maak af met de gehakte peterselie en lekker met aardappelen.