Hasselback pompoen met witte chocolade-knolselderijcrème

Leestijd : 2 Minuten

Ziet er niet alleen mooi uit, maar smaakt ook heel lekker.
Dit is niet alleen een hele andere manier om pompoen te bereiden, maar ook een hele lekkere.   

Bereidingstijd: 30 min 

Oventijd: ca. 40 min  

Ingredienten voor 2 personen:

·               1 flespompoen

·               1 halve knolselderij in gelijke blokjes

·               Koude boter voor de crème

·               100 ml melk

·               20 g vandouvan

·               150 ml zonnebloemolie

·               50 g witte chocolade gallets

·               Geroosterde pecannoten

·               Zout en peper

 

Extra benodigdheden:

·      Keukenblender, 2 dikke satéprikkers

 

Bereiding:

1.     Doe de vandouvan in de pan en voeg de olie toe. Verwarm langzaam, zodat de smaak er goed intrekken en laat afkoelen.

 

2.     Schil het ronde stuk van de pompoen tot het oranje. Snijd hem in de lengte doormidden. Leg de platte kant op de snijplank en plaats de satéprikkers ernaast. Snij plakjes van 2 mm elke keer tot de prikkers in. Herhaal dit tot het einde.

 

3.     Zeef de olie en smeer de pompoen ermee in. Smeer ook goed tussen de gesneden stukken. Vouw nu als een harmonica rond, maak dit vast met de 2 prikkers. Doe er zout en peper op en zet hem voor ca. 40 minuten in de oven op 180 °C.

 

4.     Doe de knolselderij in een pan met de melk en vul aan met water, totdat deze net niet onder staat. Breng vervolgens aan de kook. Zeef als de knol helemaal gaar is en bewaar wat van het vocht. Doe de knolselderij in de blender en draai hem door. Voeg de witte chocolade erbij en eventueel wat boter om hem glad te maken.

 

5.     Giet als de pompoen gaar is de rest van de olie eroverheen en bestrooi met wat maldonzout en gehakte pecannoten.