Coquilles met paarse en witte geroosterde bloemkool en een schuim van citroen

Leestijd : 2 Minuten

Een elegant gerecht.
Zo lekker at je coquilles nog nooit. De bloemkool, zeekraal en biet zorgen voor een smaak- en kleurrijk geheel.   

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten voor 4 personen:

·               1 witte bloemkool

·               1 paarse bloemkool

·               12 coquilles

·               1 chioggia biet (dungesneden als garnering)

·               20 g zeekraal

·               1 citroen, rasp + sap

·               50 g room

·               100 g volle melk

·               Zout, peper

·               Olijfolie

·               Boter naar smaak

 

Bereiding:

1.     Haal de coquilles uit verpakking en verwijder de sluitspier. Leg ze op een stukje keukenrol om te drogen.

 

2.     Snijd de twee kleuren bloemkool elk in 4 dikke plakken en bestrooi ze met zout, peper en olie. Snijd de chioggia biet dun op een mandoline. Leg ze in een paar druppels citroen met olie. Maak er, als ze wat zachter zijn, rolletjes van.

 

3.     Zet de room en melk op zacht vuur. Voeg de citroenrasp toe en zout en peper. Laat langzaam de smaak erin trekken.

 

4.     Bak de plakken bloemkool aan beide kanten mooi bruin. Voeg zodra ze gaar zijn een klont boter toe.

 

5.     Zet een tweede pan op het vuur en smeer de coquilles in met een beetje olie. Bak ze mooi bruin en voeg eventueel op het einde een klontje boter toe. En daarna meteen de zeekraal.

 

6.     Leg eerst de twee kleuren bloemkool in het bord en daarna de zeekraal. Plaats daar de coquilles bovenop. Schuim de saus op met een staafmixer en maak hier het gerecht mee af.