Fazant in spek uit de oven

Leestijd : 1 Minuten

Fazant in een krokant jasje. Deze fazant, gevuld met kruiden en bedekt met een laagje spek, is een heerlijk hoofdgerecht voor de herfst.   

Bereidingstijd: 20 min  

Oventijd: ca. 40 min
Wachttijd: 1 uur  

Ingrediënten voor 2 personen:

·               1 fazant

·               6 plakken dungesneden ontbijtspek

·               Verse knoflook

·               2 el zachte boter

·               3 takjes tijm

·               1 takje rozemarijn

·               3 steranijs

·               Halve sinaasappel

 

Extra benodigdheden:

·      Opbindtouw, ovenschaal

 

Bereiding:

1.     Verwarm de oven voor op 170 °C.

 

2.     Stop de sinaasappel, steranijs, knoflook en kruiden in de fazant, smeer hem in met de zachte boter en bedek de fazant met het spek. Bind hem op met het touw.

 

3.     Leg de fazant op in de ovenschaal en bak hem voor 20 minuten en dan voor 25 minuten op zijn rug.

 

4.     Is de spek nog niet krokant, verhoog de oven dan naar 200 °C en bak nog even 5 minuten.

 

Tip: lekker met zuurkool en aardappelpuree.