• 1 glas goede witte wijn
• 150-200 ml olijfolie
• 1 middelgroot stuk laos (of gember) in schijfjes gesneden
• 2 a 3 hele rode pepers (vers) in ringetjes
• 2 a 3 takjes citroengras, gekneusd
• 4 tenen knoflook gekneusd en doorgesneden
• 3 limoenen in partjes gesneden
Bereiding:
1. Meng de ingrediënten met de witte wijn en olie tot een marinade.
2. Voeg de Black Tiger garnalen toe en laat een nacht marineren in een afgesloten bak in de ijskast.
3. Verhit de barbecue. Rijg de garnalen aan stevige satéprikkers en leg ze op het rooster van de barbecue. Tip: week de prikkers kort in water, zodat ze niet verbranden of gebruik herbruikbare prikkers van RVS.
4. Keer de garnalen en grill ze nog eens een paar minuten.
5. Serveer de gemarineerde garnalen met schijfjes limoen en wat koriander naar smaak.