Recept gerookte zalm voor 4 personen
Ingrediënten
200 gr |
Metro Chef gerookte schotse zalm |
200 gr |
Metro Chef gerookte zalmsnippers |
250 gr |
Metro Chef warm gerookte zalmmootjes |
300 gr |
Metro Chef peperoni Grigliati |
250 |
Metro Chef diepvries avocadoblokjes |
3 |
Metro Chef citroenen |
200 gr |
Metro Chef tortillachips |
1 pot |
Metro Chef verse basilicum |
250 gr |
crème fraiche |
100 gr |
roomboter |
1 el |
maïzena |
scheutje |
Metro Chef olijfolie |
Bereidingswijze
Haal paprika uit de pot en lek uit. Snijd de paprika in fijne blokjes en meng deze met de gerookte zalmsnippers. Breng op smaak peper, fijn gesneden basilicumblaadjes, sap van een citroen en 1 el crème fraiche.
Draai de tortilla met je boter en maïzena fijn in de keukenmachine. Bedek de bovenkant van de zalmmootjes met je tortillamengsel.
Blancheer de avocado kort en draai fijn in de keukenmachine en voeg al draaiend sap van 1 citroen en 1 el crème fraiche toe. Laat net zo lang draaien tot er een gladde massa ontstaat.
Zet de oven op grilstand. Bak ongeveer 100 gr avocadoblokjes in een scheutje olijfolie, haal uit pan en leg op een stukje keukenpapier.
Gril de zalm in de oven zodat de bovenkant mooi krokant bakt. Snijd de zalm voorzichtig in tween en leg langs de zijkant van het bord.
Maak 2 quenellen (eetlepels) tussen de gesneden zalm. Maak roosjes van 2 plakjes zalm en leg deze er speels tussen, zodat alles in een baan aan 1 kant van het bord ligt. Leg de gebakken avocado hier weer langs. Maak af met wat dotjes avocado-crème ertussen.
Serveer met een schijfje citroen erbij.
Eet smakelijk!