Italiaans op culinair niveau
Leestijd : 6 Minuten
Het is zomer, hét seizoen om heerlijk buiten te eten en te drinken. In de zon op het terras smaakt alles nog net wat lekkerder en zien gerechten er nog smakelijker uit.
Makro inspireert je graag om alles uit het buitenseizoen te halen. En om een grootse indruk op jouw gasten te maken. La dolce vita is het land van het grote genieten en dat doen wij deze keer met de antipasti: Italiaanse vleeswaren en kazen.
Op deze pagina vertellen we je alles over onder meer onze Metro Chef-kazen en vleeswaren, waarmee je je gasten een mooie Italiaanse antipasti-plank serveert.

Specialist aan het woord
Je ziet het niet aan zijn naam, maar Tim Harzing is half Italiaans. De liefde voor de Italiaanse cucina is Tim met de polentalepel ingegoten. Die liefde komt terug in zijn gerechten, die volledig Italiaans zijn. Hij is een van de Makro medewerkers met een passie voor eten en neemt je graag mee in de wereld van klassiekers als pesto en carpaccio. Wil je meer van de Italiaanse keuken weten, op Tims wijze?
De koning van de Italiaanse kazen
Parmezaanse kaas heeft een unieke internationale reputatie opgebouwd.
Hoe stel je jouw ideale bruschetta samen?
Bruschetta is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in Midden-Italië. Het zelfstandig naamwoord "bruschetta" komt van het Latijnse werkwoord "bruscare", dat "op kolen roosteren" betekent. De originele versie bestaat uit gegrild brood ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra vergine olijfolie, zout en peper. Dit gerecht leent zich uitstekend om te variëren. De smakelijkste maak je toch echt met de Italiaanse producten als pesto, Prosciotto Crudo, ricotta en verse kruiden zoals basilicum of oregano. Het knapperige van het broodje; het romige van de spread of olie; de bite van de groente en de kruiden; dit bij elkaar maakt het tot een ware mondbeleving. Welke variant zet jij op je menukaart? De hartige vleesvariant of een vega versie met Parmezaan en gegrilde asperges?