Menu

    Warmhoudtoestellen & slowcookers

    Loading...
    Loading...

    Met Makro naar succes

    Onze webshop is ontworpen voor professionals en is zorgvuldig afgestemd op jouw individuele behoeften

    Usp image
    Een groot horeca assortiment
    Usp image
    Bespaar met bulkvoordeel
    Usp image
    Levering op je gewenste adres
    newsletter10%

    Ontvang de nieuwste deals en meer. Schrijf je in en krijg 10% korting!*

    Warmhoudapparatuur: langer genieten van eten


    Heerlijke gerechten en dranken zijn warm het lekkerst. Hier komen warmhoudaparaten handig van pas. Het gebruik hiervan is dé manier om vers bereide gerechten en dranken zo lang mogelijk lekker te houden. We hebben hier de meest populaire producten voor je op een rijtje gezet.


    1. Warmhoudapparatuur modellen


    In de horeca is er veel vraag naar warmhoudapparaten. Vooral buffetten kunnen inmiddels nauwelijks meer zonder warmhoudlampen, kopjesverwarmers en dergelijke. Er zijn op dit gebied veel gespecialiseerde apparaten voor de verschillende soorten gerechten verkrijgbaar. Als je soepen, vleesgerechten of dranken warm wilt houden, kunnen verschillende producten een goede investering zijn. Welke deze zijn leggen we hier aan je uit.


    1.1 Toonbanken & vitrines

    Toonbanken en vitrines zijn als warmhoudapparaten niet alleen bijzonder praktisch maar ook mooi om te zien. Afhankelijk van de afmetingen worden warmhoudvitrines vaak voor hapjes, mini-sandwiches en desserts gebruikt.


    De voorkant is meestal van glas, zodat je gasten het aangeboden voedsel goed kunnen bekijken. Geïntegreerde warmtelampen aan de binnenkant houden het voedsel warm zonder het te sterk te verhitten of te verbranden.


    1.2 Warmhoudlampen

    Warmhoudlampen zijn het nieuwste soort warmhoudapparatuur. Zij lijken visueel op gewone kantoorlampen, maar zijn voorzien van speciale warmtestralers. Er zijn inmiddels zelfs praktische warmtelampen met een geïntegreerd dienblad of bord verkrijgbaar. Zo kun je gewoon het voedsel op het betreffende dienblad serveren en de lamp aanzetten.


    De warmtestraler is direct op het voedsel gericht en houdt het op een prettige warme temperatuur. Desgewenst kun je de warmtestraler op elk moment uitzetten en het geserveerde voedsel laten afkoelen.


    1.3 Buffetlampen ophangmodel

    Buffetlampen werken volgens hetzelfde principe als de warmhoudlampen, die op de tafel worden geplaatst. Maar deze worden net als gewone verlichting aan het plafond opgehangen en kunnen zo direct met de geïntegreerde warmtestralers op de eronder geplaatste gerechten schijnen.


    De zo opgewekte warmte is voldoende om de eronder geplaatste gerechten en ook dranken goed warm te houden zonder hun consistentie aan te tasten. Ook buffetlampen kunnen zo nodig worden uitgezet om de gerechten te laten afkoelen.


    1.4 Kopjesverwarmers

    Kopjesverwarmers zien er niet veel anders uit dan de gewone serveerwagens, maar door de verwarmende oppervlakken zijn zij een praktische aanvulling op het aanbod van het buffet. De kopjesverwarmers zorgen ervoor dat kopjes en glazen prettig warm blijven en zijn daarvoor vooral geschikt voor hete dranken zoals thee, koffie en chocolademelk.


    1.5 Warmhoudwagens

    Serveerwagen met ingebouwde warmteplaten is een praktische hybride, die een serveerwagen met een warmhoudapparaat combineert. Net als de kopjesverwarmers verschillen zij visueel amper van gewone serveerwagens, maar door de uitstekende isolatie en warmtegeleiding geven zij op een betrouwbare manier warmte af en houden zo de gerechten langer lekker.


    1.6 Nog meer warmhoudtoestellen

    De opties zijn eigenlijk oneindig wanneer het aankomt op warmhoudapparatuur. Zo heb je naast de 5 bovengenoemde apparaten nog meer opties, onder andere:


    2. Materiaalkeuze van warmhoudapparatuur


    In feite bestaat bijna alle warmhoudapparatuur tenminste gedeeltelijk uit staal. De reden daarvoor is dat staal bijzonder goed warmte kan geleiden. Het materiaal draagt de warmte niet alleen goed op het betreffende voedsel over, maar is ook bijzonder efficiënt met betrekking tot het energieverbruik. Roestvrij staal heeft de praktische eigenschap dat deze ook met weinig materiaal duurzaam ingezet kan worden.


    3. Warmhoudtoestellen: het ontwerp


    Bij warmhoudapparatuur ligt de nadruk op functionaliteit, maar wanneer deze op een buffet komen te staan, speelt het ontwerp een grotere rol. Warmtevitrines overtuigen vooral visueel door hun glazen elementen, terwijl warmhoudwagens altijd scoren door hun minimalistische, strakke design.


    Het is ook belangrijk dat de bediening intuïtief en eenvoudig te begrijpen is, zodat je gasten zichzelf aan het buffet kunnen bedienen en van de warme gerechten kunnen genieten.


    4. Welke warmhoudapparatuur voor welke gerechten?


    Warmhoudapparaten kunnen voor heel uiteenlopende soorten voedsel gebruikt worden. Welk warmhoudapparaat het juiste is voor jou, hangt vooral af van de gerechten die je wil serveren.


    Voor soepen en maaltijdsoepen zijn vooral warmhoudketels met een klapdeksel aan te bevelen. Zij zien er niet alleen aantrekkelijk uit maar kunnen hun inhoud ook urenlang warmhouden. Moderne apparaten hebben zelfs een temperatuursensor, zodat er precies ingesteld kan worden op welke temperatuur de soepen of andere gerechten verwarmd moeten worden.


    Vast voedsel kan het beste in vitrines en serveerwagens gepresenteerd en voor de gasten warm gehouden worden. Alternatief kun je ook gebruik maken van warmhoudplaten of warmtelampen.


    5. Onderhoud en reinigen


    Warmhoudapparaten moeten als keukenapparatuur aan bijzondere hygiëne-eisen voldoen. Een grondige reiniging na elk gebruik is daarom absoluut noodzakelijk. Afhankelijk van het product kunnen warmhoudapparaten met de hand worden afgewassen of in de vaatwasmachine worden gereinigd.


    Let erop dat het apparaat nooit mag worden gereinigd wanneer deze nog op het stroomnet is aangesloten!


    FAQ

    Wat is warmhoudapparatuur?

    Welke gerechten zijn geschikt voor warmhoudapparatuur?

    Kunnen warmhoudapparaten in de vaatwasmachine?