Menu

    Pizza-ovens

    Loading...
    Loading...

    Met Makro naar succes

    Onze webshop is ontworpen voor professionals en is zorgvuldig afgestemd op jouw individuele behoeften

    Usp image
    Een groot horeca assortiment
    Usp image
    Bespaar met bulkvoordeel
    Usp image
    Levering op je gewenste adres
    newsletter10%

    Ontvang de nieuwste deals en meer. Schrijf je in en krijg 10% korting!*

    De pizzaoven voor de horeca


    De Italiaanse pizza is het lievelingsgerecht van vele mensen. Om de gasten in jouw restaurant een goede pizza aan te bieden, is een professionele pizzaoven een goede investering. Met het juiste model en temperatuurinstellingen is het namelijk heerlijk smullen. Onze gids helpt je bij het kopen van de juiste pizzaoven.


    1. De verschillende soorten pizzaovens


    Welk soort horeca pizzaoven is het meest geschikt voor jou? Wat is het verschil tussen elektrische pizzaovens en gas pizzaovens? Welke voordelen bieden hout gestookte pizzaovens bij het bakken, en waarom zou een mini pizzaoven misschien een goede investering zijn? Wij vatten hier de verschillende modellen voor je samen en vertellen je daarbij een de belangrijkste details. 


    1.1 De hout gestookte pizzaoven

    De hout gestookte pizzaoven behoort tot de klassiekers en heeft een koepelvorm, waardoor de hitte lang binnen vastgehouden wordt. 


    Verder kan de oven zowel direct als ook indirect worden gestookt. Bij de directe variant bevindt de vlam zich naast de pizza in de oven. Bij de indirecte variant wordt de hitte vanuit een aparte ruimte naar de binnenkant geleid. De hout gestookte pizzaoven kan hogere temperaturen bereiken, waardoor de pizza niet alleen een rooksmaak heeft, maar ook knapperiger is dan bijvoorbeeld pizza’s uit de gas pizzaoven.


    Klassieke pizzaovens zijn doorgaans van een inzetbare of geïntegreerde pizzasteen voorzien, die er vooral voor zorgt dat de warmte gelijkmatig over de pizzabodem verspreidt. 


    1.2 De elektrische pizzaoven

    Elektrische pizzaovens uit roestvrij staal behoren tot de modernste modellen en worden veel in de horeca gebruikt. Deze zijn praktischer, energiezuiniger en nemen minder ruimte in beslag dan koepelovens. Grotere modellen bieden voldoende ruimte voor pizza’s voor maximaal 4 of zelfs 6 personen.


    Verder hebben deze ovens boven- en onderwarmte en kan de temperatuur van elektrische pizzaovens handmatig worden ingesteld. Een inschuifbare bakplaat zorgt ervoor dat de pizzabodem knapperig wordt en niet blijft plakken. 


    1.3 De gas pizzaoven

    Gas pizzaovens zijn ook erg populaire in de horeca. Vergelijkbaar met elektrische pizzaovens hebben deze pizzaovens ook boven- en onderwarmte en kan de temperatuur handmatig worden ingesteld. Echter zijn deze naar verhouding veel energiezuiniger en warmen sneller op dan elektrische of hout gestookte pizzaovens. Dat is vooral voordelig als je veel bestellingen moet verwerken.


    Houd er wel rekening mee dat gas pizzaovens moeten aangesloten zijn aan een ontluchtingssysteem. Verder zijn de pizza koepelovens ook met een gasvlam verkrijgbaar.


    1.4 De mini pizzaoven 

    Mini pizzaovens nemen veel minder ruimte in beslag dan klassieke pizzaovens. Deze kleine pizzaovens zijn makkelijk te bedienen en de temperatuur kan handmatig worden ingesteld.


    Bovendien is de bereidingstijd van de pizza zeer kort in deze ovens. Afhankelijk van het model hebben mini pizzaovens maar korte tijd nodig om op te warmen.


    Kleine pizzaovens zijn vooral een aanrader voor snackbars. Enerzijds vanwege de korte bereidingstijd, anderzijds omdat deze makkelijk te bedienen zijn en weinig ruimte innemen. Ook het reinigen is aanzienlijk makkelijker dan bij de klassieke pizzaovens.


    1.5 De pizzaoven voor buiten

    Een pizzaoven voor buiten is een mobiele variant van de hout gestookte pizzaoven. Vooral voor buitenevenementen is een mobiele pizzaoven ideaal voor jouw restaurant of cateringservice. 


    Vervoer eenvoudig de buiten pizzaoven naar de gewenste locatie en profiteer van een opwarmtijd van maar 25 minuten. Door de mobiliteit van deze oven is ook nog eens vrij snel en makkelijk opgeborgen wanneer je deze niet meer nodig hebt. Daardoor wordt je keuken niet voortdurend onnodig belast met een ander apparaat en is het gebruik van een mobiele pizzaoven een goede manier om jouw gasten goede kwaliteit te bieden tijdens evenementen waar catering nodig is.


    Je vindt een grote keuze aan verschillende modellen pizzaovens voor binnen en buiten in onze webshop!


    2. Pizzaoven: waar op te letten bij de aankoop


    Waar moet je bij de aankoop van een horeca pizzaoven op letten? Lees meer over de aankoopkosten en de energiezuinigheid van de verschillende pizzaovens, zodat je de juiste keuze voor jouw horeca-onderneming kunt maken.


    2.1 Prijs van een horeca pizzaoven

    De aankoopkosten voor een pizzaoven liggen, afhankelijk van het type en het model, tussen 350 € en 2800 €. De prijs verschilt per model: 

    • Houtgestookte pizzaoven: ca. 400 € tot 2000 €
    • Elektrische pizzaoven: ca. 355 € tot 1800 €
    • Gas pizzaoven: ca. 150 € tot 2100 €
    • Mini pizzaoven: ca. 400 € tot 620 €
    • Mobile pizzaoven voor buiten: ca. 1300 € tot 3500 €


    2.2 Energiezuinigheid van de pizzaovens

    De klassieke pizzaoven heeft een langere tijd nodig om op te warmen, maar kan de opgewekte warmte ook lang vasthouden. De moderne pizzaoven en de mini pizzaoven verbruiken minder energie omdat zij aanzienlijk minder tijd nodig hebben om op te warmen.


    Tip: let bij de aankoop van pizzaovens op de specificaties van het vermogen (voltage en stroomverbruik).


    3. Accessoires voor pizzaovens


    Voor de bereiding van pizza zijn er verschillende accessoires en hulpmiddelen verkrijgbaar, die je als professional in jouw assortiment zou moeten hebben. Maak jouw werk efficiënter door onze professionele accessoires voor pizzaovens:

    • Pizzabakblik – voor het uitrollen en beleggen van deeg
    • Pizzaschep – is perfect om de pizza uit de hete pizzaoven te halen
    • Pizzasteen – perfect om te zorgen dat de pizza tijdens het bakken een goede consistentie krijgt
    • Pizzasnijder – om de hete pizza makkelijk te snijden
    • Pizzaspatel – is handig om de pizza op het rooster of de pizzasteen te laten glijden
    • Pizzawerkschep – hiermee schuif je de pizza makkelijk in en uit de oven, net als met een pizzaschep


    4. Pizzaovens voor jouw horeca-onderneming


    Voor een pizzeria is een houtgestookte pizza koepeloven de beste keuze. Deze is niet alleen zeer geschikt om te zorgen dat de pizza op de optimale temperatuur wordt gebakken, maar creëert door zijn design ook een gezellige sfeer. Door het stoken met hout ontstaat bovendien een unieke smaak.


    De moderne types, zoals de elektrische pizzaoven, hebben een korte bereidingstijd. Als je op jouw menu ook pizza’s aanbiedt, maar dit niet jouw meest belangrijke gerecht is, dan is dit type pizzaoven een goede investering voor jou. Een gas pizzaoven heeft de beste prijs kwaliteitsverhouding, omdat deze het laagste energieverbruik heeft.


    Voor een snackbar is een mini pizzaoven een goede investering. Deze is energiezuiniger dan een koepeloven en neemt ook minder ruimte in dan een elektrische pizzaoven.


    FAQ

    Hoe werkt een pizzaoven?

    Welke temperatuur kan een pizzaoven bereiken?

    Voor hoeveel personen kunnen pizza’s in een pizzaoven worden bereid?