Messen
Met Makro naar succes
Onze webshop is ontworpen voor professionals en is zorgvuldig afgestemd op jouw individuele behoeften
Een groot horeca assortiment
Bespaar met bulkvoordeel
Levering op je gewenste adres
Ontvang de nieuwste deals en meer. Schrijf je in en krijg 10% korting!*
Professionele messen voor in de horeca
In elk restaurant, café of horeca-onderneming waar eten geserveerd wordt, mogen professionele messen niet ontbreken. Horeca messen van hoge kwaliteit spelen daarnaast ook een belangrijke rol in de uitstraling van je zaak. Ze creëren op het eerste gezicht een aantrekkelijke sfeer en leveren zo een belangrijke bijdrage aan een hoge klanttevredenheid. Lees hier meer over een horeca mes.
1. Soorten horeca messen
In de horeca zijn er veel verschillende messen die je op verschillende manieren gebruikt. Om je een beter overzicht te geven van het assortiment, leggen we hier de verschillende horeca messen aan je uit.
1.1 Tafelmessen
Tafelmessen, ook bekend als menumessen, worden bij het hoofdgerecht gebruikt en liggen vaak van tevoren al op tafel. Dit mes is medium scherp en perfecte voor het snijden van allerlei soorten voedsel. Ontdek bij ons veel verschillende designs en sets, zodat ook jij je etablissement optimaal kunt uitrusten met tafelmessen.
1.2 Horeca steakmessen
Als je steaks aanbiedt in je restaurant, is het juiste steakmes bij de gerechten serveren een goede aanrader. Steakmessen hebben een gekartelde rand en zijn bijzonder scherp. Zo kunnen je gasten ook een steak gemakkelijk snijden en kunnen ze eenvoudig genieten van het gerecht.
1.3 Dessertmessen
Ook voor het dessert mag het juiste mes niet ontbreken. Dessertmessen zijn meestal botter en zijn over het algemeen ook kleiner van formaat. Niet verrassend zijn deze messen perfect voor het serveren van desserts.
1.4 Vismessen
Vismessen hebben een speciale vorm waarmee je gasten professioneel vis kunnen fileren. Zo kun je ervoor zorgen dat je gasten echt kunnen genieten van de aangeboden vis zonder graten.
1.5 Broodmessen
Broodmessen zijn lang en hebben een kartelrand. Hierdoor kun je zelfs brood met een harde korst gemakkelijk snijden. Een goed broodmes mag daarom zeker niet ontbreken op je buffet of in de keuken.
1.6 Hors-d’oeuvre messen
Hors-d’oeuvre messen zijn kleiner dan tafelmessen en worden geserveerd bij de hors-d’oeuvre in een restaurant van hoge kwaliteit. Ook jij kunt beslissen of je deze variant nodig hebt. Wij bieden in ieder geval een ruim assortiment hors-d’oeuvre messen.
2. Materiaal van professionele messen
Messen worden in de horeca elke dag gebruikt. Daarom is het belangrijk dat ze gemaakt zijn van robuust materiaal en dus lang meegaan. Hier een overzicht van de meest voorkomende materialen voor professionele messen.
2.1 Roestvrijstalen messen
Roestvrij staal (RVS) wordt gebruikt om allerlei soorten bestek te maken. Dit is ook het meest gebruikte materiaal voor messen. Roestvrij staal is namelijk bijna onverwoestbaar, corrodeert niet en is gemakkelijk schoon te maken. Je vindt een breed assortiment messen van dit materiaal in onze webshop.
2.2 Messen van gemengde materialen
Naast messen van roestvrij staal vind je ook varianten waarbij het handvat is voorzien van sierlijsten. Deze zijn meestal gemaakt van kunststof of hout en zijn populair voor broodmessen en steakmessen. Door een aantal materialen te combineren, zorg je voor een uniek en bijzonder ontwerp. Overweeg dus zeker om je restaurant of hotel uit te rusten met deze mooie modellen.
3. Professionele verzorging van een horeca mes
Professionele zorg speelt een belangrijke rol bij messen. Je wilt je messen immers lang scherp houden en ze jarenlang gebruiken. Als je je messen in de vaatwasser schoonmaakt, zorg er dan van tevoren voor dat ze hiervoor geschikt zijn.
Vooral messen van hoge kwaliteit moeten niet zomaar in de lade worden opgeborgen, maar in speciale vakken waar de messen niet tegen elkaar stoten en zo na verloop van tijd bot worden.
Maak je messen altijd direct na gebruik schoon. Zo voorkom je dat vuil er hardnekkig aan blijft plakken en voorkom je ook dat er lelijke verkleuringen en roest op de messen ontstaan.
4. Messen kopen
Om er zeker van te zijn dat je de juiste messen vindt, kun je bij het kopen op een paar punten letten. Welke dat zijn, vertellen we je hier.
4.1 Bespaar geld met een voordelige horeca messenset
Messen zijn verbruiksartikelen en moeten in grote hoeveelheden verkrijgbaar zijn. Om kosten te besparen bij het kopen van messen, kun je het beste kiezen voor onze voordelige sets, waarbij je 12, 24 of zelfs 48 messen in één pakket krijgt. Deze sets bieden je een aanzienlijk prijsvoordeel in vergelijking met het afzonderlijk kopen van messen. Bovendien profiteer je van aantrekkelijke bulkbeloningen wanneer je je messen bij ons koopt.
4.2 Vaatwasmachinebestendig
Niet alle messen zijn vaatwasmachinebestendig. Maar als je jezelf het tijdrovende schoonmaken met de hand wilt besparen, moet je bij het kopen zeker hierop letten.
4.3 De prijs
Voor een mes van hoge kwaliteit betaal je meestal zo'n 5 € tot 7 €. Je kunt echter ook luxe versies krijgen voor meer dan 100 €. Ontdek het assortiment in onze webshop en rust je restaurant er op de juiste manier mee uit.
5 Conclusie: professionele messen zijn onmisbaar
Messen zijn onmisbaar in restaurants en hotels, ze horen immers bij een netjes gedekte tafel. Met bestek van hoge kwaliteit maak je een goede eerste indruk op je gasten en kunnen zo optimaal van hun gerechten genieten. Rust je zaak daarom uit met onze horeca messen.
FAQ
Welke soorten (horeca) messen zijn er?
Hoe worden messen schoongemaakt?