Menu

    Ladders

    Loading...

    Met Makro naar succes

    Onze webshop is ontworpen voor professionals en is zorgvuldig afgestemd op jouw individuele behoeften

    Usp image
    Een groot horeca assortiment
    Usp image
    Bespaar met bulkvoordeel
    Usp image
    Levering op je gewenste adres
    newsletter10%

    Ontvang de nieuwste deals en meer. Schrijf je in en krijg 10% korting!*

    Stap voor stap de juiste ladders vinden


    Een ladder komt altijd van pas, zowel in privé huishoudens als in de horeca. Maar niet alle ladders zijn hetzelfde en daarom is het belangrijk om het juiste model, het juiste materiaal en de juiste afmetingen te kiezen voor jouw behoeften. In deze gids vind je de belangrijkste informatie over ladders en kun je het brede assortiment ladders in de Makro webshop ontdekken.


    1. Ladders: de modellen


    Ladders kunnen voornamelijk worden onderverdeeld op basis van het aantal treden en de hoogte. Voor alledaags werk met plafondhoogtes tot 2,50 m is een kleinere ladder vaak voldoende. Oude gebouwen kunnen daarentegen een aanzienlijke hoogte bereiken, waardoor hoge ladders en mogelijk zelfs telescopische ladders nodig zijn voor schilderwerk en dergelijke.


    Hieronder kun je meer over de verschillende modellen laders lezen en achterhalen welke het beste zijn voor jouw behoeften.


    1.1 Ladder met 2 treden

    De 2-traps ladder is waarschijnlijk een van de meest verkochte modellen. Geen wonder, want dit model is erg praktisch in elk huishouden. Of je nu lampen vervangt, schildert of een schilderij ophangt, met een stevige 2-traps ladder kun je snel een goede meter hoger bereiken.


    Bij ladders met 2 treden heb je ook de keuze tussen taps toelopende modellen en afgevlakte modellen, waarbij de afvlakking gebruikt kan worden als extra trede. Bij taps toelopende modellen kun je je handen gebruiken om jezelf in balans te houden tijdens het klimmen.


    1.2 Ladder met 3 treden

    De 3-traps ladder heeft, zoals de naam al zegt, drie treden. Gemiddeld is dit type ladder zo'n 130 cm tot 150 cm hoog en dus de ideale hoogte voor middelhoge tot hoge plafonds.


    Hoewel het misschien niet helemaal genoeg is voor bijzonder hoge oude gebouwen, kun je met deze ladder de meeste alledaagse voorwerpen en hoogtes al bereiken. Al met al een ladder die niet mag ontbreken in een goed uitgerust huishouden en bedrijf.


    1.3 Telescoopladder

    Een telescoopladder wordt ook wel een uitschuifbare ladder of een schuifladder genoemd. Deze ladder is, niet verrassend, in lengte/hoogte verstelbaar waardoor je alle hoge hoeken kunt bereiken. Na het aanpassen van de gewenste lengte, leun je de ladder vervolgens tegen de muur en kan de ladder worden gebruikt. Zo kun je tot wel 5 m hoog bereiken.


    De telescoopladder vind je zelden in particuliere huishoudens, maar behoren tot de basisuitrusting in magazijnen, op steigers of eventueel ook in de horeca.


    1.4 Vouwladder

    De vouwladder, ook wel een trapladder genoemd, is een ladder die je uitvouwt. Deze kan dus zelf overeind staan en heeft platte treden waardoor je gemakkelijk omhoog kan lopen. In tegenstelling tot de telescoopladder, is deze variant niet verstelbaar, echter is die wel een stuk hoger dan een ladder met 2 of 3 treden.


    2. Houten ladder of metalen ladder?


    Stabiliteit is de topprioriteit voor ladders. Ladders moeten veel gewicht kunnen dragen. Dit omvat niet alleen het lichaamsgewicht van de persoon die de ladder beklimt, maar ook het gewicht van het materiaal dat op de ladder wordt gebruikt. Bij het schilderen van een muur kan de verfemmer bijvoorbeeld behoorlijk wat kilo's wegen en daarom mag hij niet worden verwaarloosd. Hetzelfde geldt voor opslagwerkzaamheden, wat ook veel gewicht op de ladder kan betekenen.


    Hoogwaardige ladders zijn meestal gemaakt van aluminium en hebben extra rubberen noppen om ervoor te zorgen dat de ladder niet wegglijdt. Daarnaast worden ook houten ladders gebruikt.


    3. Kleuren & ontwerp van ladders


    Ladders worden meestal heel functioneel ontworpen. Dit heeft als voordeel dat eventuele schade snel kan worden vastgesteld en dat individuele veiligheidselementen op het eerste gezicht zichtbaar zijn. Deze omvatten voornamelijk geïntegreerde grijphaken die de stabiliteit van de ladder garanderen. De rubberen toepassingen om de slipweerstand te verhogen zijn meestal in zwart of donkergrijs. Op die manier kun je snel controleren of ze echt nog plakken.


    Er zijn ook decoratieve ladders verkrijgbaar, echter kunnen deze beter niet gebruikt worden voor praktische taken.


    4. Waar op te letten bij het kopen van ladders?


    Veiligheid is de eerste prioriteit bij het kopen van ladders. Zorg ervoor dat de ladder geschikt is voor het gewicht waaraan hij zal worden belast. Naast je eigen lichaamsgewicht is het gewicht van de accessoires en apparatuur waarmee je gaat werken de belangrijkste factor.


    Houd er ook rekening mee dat niet alle ladders in de lengte ingeklapt kunnen worden. Daarom moet je, vooral bij langere modellen met veel treden en bij telescopische ladders, eerst controleren of je er voldoende opbergruimte voor hebt.


    5. Onderhoud en reiniging van ladders


    Het schoonmaken en onderhouden van ladders is heel eenvoudig. Stof en licht vuil kun je verwijderen met een plumeau of een vochtige microvezeldoek. Gebruik verder geen agressieve reinigingsmiddelen op basis van zuren. Hoewel de meeste ladders van aluminium gemaakt zijn, kan te veel zuur de rubberen toepassingen en mogelijk ook kleinere metalen onderdelen aantasten en zo de stabiliteit beïnvloeden.


    FAQ

    Welke soorten ladders zijn er?

    Kunnen alle ladders ingeklapt worden?

    Wat gebruik je om ladders schoon te maken?