Menu

    Dispensers

    Loading...

    Met Makro naar succes

    Onze webshop is ontworpen voor professionals en is zorgvuldig afgestemd op jouw individuele behoeften

    Usp image
    Een groot horeca assortiment
    Usp image
    Bespaar met bulkvoordeel
    Usp image
    Levering op je gewenste adres
    newsletter10%

    Ontvang de nieuwste deals en meer. Schrijf je in en krijg 10% korting!*

    Dispensers: handig voor keuken en buffet


    Overal waar het om voedsel gaat, worden ook dispensers gebruikt. Als voorraadbakken in de opslagruimte of als doseerdispensers voor de keuken en het buffet – dispensers maken het werk van de horecaondernemer niet alleen makkelijker als het om opslag en bereiding van de gerechten gaat, maar ook bij de bediening van de gasten. Onze gids vertelt welke varianten dispensers verkrijgbaar zijn en welke geschikt zijn voor jouw horecabedrijf.


    1. Dispensers voor voedsel in de horeca


    Waarvoor worden in de horeca dispensers gebruikt? Welke functie hebben dispensers in het dagelijkse werk van een horecabedrijf? Hieronder geven we antwoord op deze vragen en laten we zien waarom dispensers in geen enkel horecabedrijf mogen ontbreken.


    1.1 Dispensers voor opslag

    Dispensers zijn vooral voor het bewaren van etenswaren geschikt. Veel doseerdispensers zijn perfect om tijdelijk voedsel in te bewaren, denk bijvoorbeeld aan ketchup en mayonaise flessen.


    Verder worden voorraads- en koelcontainers gebruikt om voedsel ook voor langere tijd op te slaan en vers te houden. Denk bijvoorbeeld aan een muesli dispenser.


    1.2 Dispensers voor presentatie

    Op een buffet dienen dispensers ervoor om de gerechten aantrekkelijk voor de gasten te presenteren en hen de gelegenheid te geven, zichzelf te bedienen. Ook hier zijn muesli dispensers handig, maar ook een warme dranken ketel of een sauspomp.


    1.3 Dispensers voor dosering

    Een andere taak van dispensers is de dosering van de etenswaren. Vooral vloeibare etenswaren, zoals dranken en sauzen, komen doseerdispensers goed van pas.


    Doseerdispensers zijn vooral in flessenvorm als knijpfles of als dispenser met een pompje verkrijgbaar. Bij doseerdispensers kan de doseerhoeveelheid meestal naar wens worden ingesteld.


    1.4 Dispensers voor dranken

    Drankendispensers hebben vooral voor buffetten twee belangrijke voordelen. Ten eerste zijn zij ruimtebesparend en hoeven er geen flessen op de buffettafels te worden geplaatst. Ten tweede loop je met een drankendispenser geen risico dat flessen omvallen en hun inhoud over de hele buffettafel stroomt.


    Naast buffetten zijn drankendispensers ook erg praktisch voor buiten evenementen en andere catering evenementen.


    Tip: ook voor warme drank is een drankendispenser erg praktisch, kies hiervoor een model met een warmhoudfunctie.


    2. Horeca dispensers voor non-food in de horeca


    Naast dispensers voor voedsel en dranken in de horeca, zijn er ook een aantal praktische dispensers voor in de keuken en horeca. Deze vatten we hier voor je samen.


    2.1 Serviesgoed-dispensers

    Tot deze categorie horen bijvoorbeeld kopjes- en beker-dispensers, maar ook servettendispensers. Serviesgoed-dispensers worden voornamelijk bij buffetten ingezet, zodat de gasten het serviesgoed en het bestek zelf op de betreffende stations kunnen ophalen.


    Voor serviesgoed-dispensers, zoals bijvoorbeeld kopjes-dispensers is het bijzonder belangrijk dat zij voor de gasten makkelijk toegankelijk zijn. Idealiter staan kopjes-dispensers naast het buffetstation met koffie en thee.


    2.2 Wanddispensers voor hygiëne

    Wanddispensers voor zeep en desinfectiemiddelen zijn uitstekend geschikt voor kleine badkamers of keukens. Dispensers kunnen bovendien makkelijk worden bijgevuld, wanneer dat nodig is en er ontstaat amper verpakkingsafval. Zij zijn dus een milieuvriendelijk alternatief voor verpakte zeep.


    2.3 Sensor-dispenser voor hygiëne

    Zeepdispensers met sensor worden bediend zonder de dispenser aan te raken, daarom zijn sensor-dispensers bijzonder hygiënisch. Vooral in keukens is dit een voordeel, omdat koks en keukenpersoneel vaak hun handen wassen en ook tussendoor etensresten van hun handen moeten verwijderen.


    3. Tips voor de aankoop van dispensers


    Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van dispensers en op welke informatie moet je hiervoor letten? Wij geven je hier een aantal tips om de meest geschikt dispenser voor jouw bedrijf te vinden.


    3.1 Volume

    Een belangrijk punt voor de keuze van geschikte dispensers is het volume. Bij doseerdispensers is het volume meestal in liters aangegeven, meestal tussen 0,5 liter en 5 liter.


    Kies een passend volume, afhankelijk van hoeveel eten/drank je erin wilt bewaren.


    3.2 Ontwerp

    In de keuken is het ontwerp van de dispensers niet zo belangrijk. Echter wie zoekt naar dispensers voor een buffet moet zeker het ontwerp van de dispenser in de aankoopbeslissing meenemen. Om de gasten een visueel aantrekkelijk buffet aan te bieden, is het aan te raden de dispensers harmonisch in het totale plaatje van het buffet te laten passen.


    3.3 Eenvoudig in gebruik

    Een bijzonder belangrijk kenmerk voor een goede dispenser is zijn ongecompliceerde gebruik. Voor het personeel in de horecakeuken, waar het vaak snel moet gaan, is het essentieel dat dispensers makkelijk en snel bediend kunnen worden. Natuurlijk mag er ook met dispensers op het buffet geen verwarring bij de gasten ontstaan over hoe de dispenser functioneert.


    FAQ

    Wanneer moeten dispensers bijgevuld worden?

    Waarop moet ik bij het gebruik van dispensers letten?

    Hoeveel kost een doseer-dispenser?