Menu

    Deegroller machines

    Loading...

    Met Makro naar succes

    Onze webshop is ontworpen voor professionals en is zorgvuldig afgestemd op jouw individuele behoeften

    Usp image
    Een groot horeca assortiment
    Usp image
    Bespaar met bulkvoordeel
    Usp image
    Levering op je gewenste adres
    newsletter10%

    Ontvang de nieuwste deals en meer. Schrijf je in en krijg 10% korting!*

    Deegrolmachines: een must voor elke horecakeuken


    Handmatig deeg uitrollen met een deegroller kost veel kracht en tijd. Kies daarom voor een deegrolmachine die eenvoudig jouw taartenbodems, fondant, pizza- of pastadeeg gelijkmatig uitrolt – zo kan je efficiënt te werk in de keuken. Ontdek in deze gids de verschillende varianten en voordelen van een elektrische deegrollers.


    1. Wat is een deegrolmachine?


    Een deegrolmachine is een industrieel apparaat waarmee bakkers en chefs deeg in grote hoeveelheden kunnen bereiden, zonder er al te veel tijd aan te besteden. Het apparaat kan de tijd voor de bereiding van het deeg verkorten, maar behoudt toch de kwaliteit van de producten alsof iemand die zorgvuldig met de hand heeft gemaakt.


    Een elektrische deegroller neemt het zware werk van je over en zorgt keer op keer voor een gelijkmatig uitgerold deeg. Je kan namelijk de diameter en dikte van het deeg instellen, waarna het deeg over een of twee rollen wordt uitgerold.


    Dit apparaat is dus ideaal voor restaurants en bakkerijen, die veel bestellingen voor populaire gerechten zoals gebak, pasta en pizza ontvangen. Zo wordt een deegrolmachine ook vaak een pizza deegrolmachine genoemd omdat we deze vaak in pizzeria’s terugvinden.


    1.1  Welke soort deegrolmachines zijn er?

    Deegrollers kunnen grofweg in vier verschillende varianten verdeeld worden:

    • Enkele deegrolmachine: deze variant heeft een rol waarover het deeg rolt en is perfect voor wanneer rechte stukken deeg wilt hebben.
    • Dubbele deegrolmachine: deze variant heeft twee rollen waarover het deeg rolt en is perfect voor wanneer je ronde vormen wilt maken.
    • Automatische deegroller: deze heeft een sensor en begint met rollen zodra je het deeg in het apparaat plaatst.
    • Hangmatige deegrolmachine: deze wordt met een voetpedaal bediend.


    2. Hoe gebruik je een deegrolmachine?


    1. Voordat je de elektrische deegroller gaat gebruiken, is het aan te raden je deeg te besprenkelen met bloem. Zo voorkom je dat deze aan de machine blijft plakken.
    2. Vervolgens kies je, met behulp van een draaiknop, hoe dik of dun je het deeg wilt uitrollen.
    3. Zet het apparaat aan en laat het deeg er minstens een keer doorheen lopen
    4. Vang het deeg aan de andere kant op en klaar is kees.


    3. Aankoopcriteria voor een deegrolmachine


    3.1 Kwaliteit

    Duurzaamheid is de meest belangrijke factor als het om deegrolmachines gaat. Commerciële deegrolmachines worden de hele dag door ingezet in cafés, pizzeria’s, restaurants en bakkerijen. Ook als je een klein bedrijfje met zelfgebakken koekjes hebt, moet je deegrolmachine in staat zijn om de hele dag door zijn werk te doen.


    3.2 Capaciteit

    Zelfs een klein café bereidt elke dag honderden pizza’s en broodjes. Dit getal is nog hoger als het om professionele bakkerijen gaat – hier gaat het om honderden koekjes, taarten en bladerdeeg stukjes.


    Je moet er daarom goed op letten dat je een deegrolmachine met een hoge capaciteit tot 7,5 kg koopt. Zo kun je sneller meer deeg uitrollen.


    3.3 Instelbare deegdikte en diameter

    Elk soort gebak heeft een bepaalde deegdikte nodig. Normaal gesproken heeft een pizza een deegdikte van 5 mm, koekjes hebben een dikte van 6 mm tot 1 cm, terwijl bladerdeeg een dikte van 4 mm tot 5 mm heeft.


    Daarom heb je voor de productie van verschillende deegsoorten een commerciële deegrolmachine met instelbare deegdikte en diameter nodig. Ga voor de aankoop na of de gekozen deegmachine met jouw benodigde deegdikte en diameter overweg kan.


    4.4 Extra onderdelen

    Er zijn verschillende rollers verkrijgbaar en inzetbaar voor verschillend deeg. Zo hebben rollers voor fondant en pizzadeeg andere structuren. Zorg ervoor dat jouw deegroller de juiste deegrollers heeft of dat deze inzetbaar zijn. 


    3. Voordelen van deegrolmachines


    Er zijn veel redenen waarom je een deelrolmachine in je horecabedrijf zou kunnen inzetten:

    • De productie is gestandaardiseerd: met een deegrolmachine kan je ervan uitgaan dat je een gelijkmatig uitgerold deeg in de juiste afmetingen krijgt. Zo heb je keer op keer goed resultaat.
    • De werktijd wordt gereduceerd: deeg handmatig met een deegroller uitrollen vraagt veel tijd, moeite en spierballen. Deegrolmachines zijn aanzienlijk sneller dan het handmatig uitrollen van deeg en kosten dus minder tijd en kracht van de chef. Plaats gewoon de deegbal in de deegrolmachine en deze zal het werk voor je doen.
    • Ideaal voor verschillende soorten deeg: deegrolmachines kunnen veel soorten deeg aan, zelf nat en plakkerig deeg zoals dat van ciabatta.
    • Je kunt andere taken oppakken: aangezien je minder tijd nodig hebt voor de bereiding van deeg, kun je beter en sneller andere taken oppakken en zo nog efficiënter te werk gaan in de keuken.


    FAQ

    Wat is een deegrolmachine?

    Voor welk deeg kan een deegrolmachine gebruikt worden?

    Hoe maak je een deegrolmachine schoon?