Menu

    Blenders

    Loading...
    Loading...

    Met Makro naar succes

    Onze webshop is ontworpen voor professionals en is zorgvuldig afgestemd op jouw individuele behoeften

    Usp image
    Een groot horeca assortiment
    Usp image
    Bespaar met bulkvoordeel
    Usp image
    Levering op je gewenste adres
    newsletter10%

    Ontvang de nieuwste deals en meer. Schrijf je in en krijg 10% korting!*

    De beste blenders voor jouw horecazaak


    Van het maken van smoothies en drankjes tot het maken van soepen, jam, gelei en puree - de mogelijkheden zijn eindeloos met een blender. Professionele blenders besparen je niet alleen tijd, maar vereenvoudigen ook het werk in jouw horecakeuken. Wij laten je zien waar je op kan letten bij het kopen van een blender.


    1. Waarom heb ik een horeca blender nodig?


    In een notendop zijn er twee redenen om een professionele blender te kopen voor je horecabedrijf: snelheid en efficiëntie.


    Natuurlijk kun je je producten met de hand hakken, in blokjes snijden en mengen. Maar dat kan niet op tegen de kracht van meedogenloze gemotoriseerde messen die met superieure precisie snijden. De blender doet in enkele seconden wat je anders veel meer tijd zou kosten. Zo blijft er meer kostbare tijd over voor alle andere taken in je keuken of bar.


    Blenders kunnen naadloos items van verschillende texturen en dichtheden mengen en ze in een gesloten container hakken en snijden. Dit elimineert het risico op grote hoeveelheden morsen op je werkplek en minimaliseert de totale schoonmaakinspanning.


    Verder zijn blenders ook gemakkelijk op te bergen wanneer deze niet wordt gebruikt, waardoor de workflow niet wordt verstoord.


    2. Professionele blender modellen


    2.1 Staafmixers

    Staafmixers zijn niet echt bedoeld om een grote blender te vervangen, maar eerder als aanvulling op je andere keukenapparatuur. Ze zijn veelzijdig en geschikt voor kleinere keukens en bars. Ze zijn ook licht van gewicht en zeer wendbaar.


    2.2 De klassieke blender voor voedsel

    Terwijl een staafmixer meestal maar één taak en snelheid heeft, biedt de blender veel meer controle. Verschillende vermogens- en snelheidsinstellingen, verschillende soorten messen en hulpstukken maken de blender veelzijdiger. Hierdoor kunnen chef-koks een groot aantal verschillende voedsel gerelateerde taken uitvoeren, bijvoorbeeld blenden, emulgeren, hakken of malen.


    2.3 Barblenders en smoothieblenders

    Deze blenders, ook wel smoothieblenders of smoothiemakers genoemd, worden vooral gebruikt voor het mixen van dranken zoals piña colada's, margarita's, koffiespecialiteiten en smoothies. Blenders voor bars kunnen een enkele of verschillende snelheid hebben met een eenvoudige aan/uit-schakelaar.


    Of je een blender met een hoog vermogen nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid drankjes die je per dag mengt en welke ingrediënten je hiervoor gebruikt. De locatie van je blender achter de bar bepaalt ook of je een doorzichtige container nodig hebt (zodat klanten het mengproces kunnen zien) of een container zonder inkijk. Misschien heb je ook een geluiddempende motorkap nodig om de gasten niet te storen.


    3. Blender met 1000, 2000 of meer watt


    Wat voor blender heb je nodig? Zoals hierboven al gezegd, hangt dit af van waar je hem voor wilt gebruiken. Blend je alleen simpele drankjes en misschien een sausje of twee, of heb je schuim, soepen en sauzen nodig? Maal je granen? Misschien groenten voor een roux?


    Het is geweldig om een zo krachtig mogelijke blender te hebben, maar het heeft ook geen zin om te betalen voor functies die je nooit zal gebruiken. Ook zou een blender die snel zijn grenzen bereikt ongunstig zijn als je je culinaire ideeën wilt realiseren. Als je een blender met een laagvermogen gebruikt voor zware taken, zul je hem veel te vaak moeten vervangen. Zorg er daarom voor dat de blender geschikt is voor je bedrijf en voor wat je wilt doen.


    4. Blender onderdelen en functies


    4.1 Blender bak

    In principe worden er drie materialen gebruikt bij het maken van een blender bak:


    Roestvrij staal blender bak: extreem duurzaam, dus je hoeft je geen zorgen te maken over splinters of scheuren. Deze bakken zijn ook heel veelzijdig omdat ze bestand zijn tegen alle temperaturen, van bevroren tot heet, en heel gemakkelijk schoon te maken zijn. Het enige nadeel is dat je niet kunt zien wat er binnenin gebeurt.


    Plastic blender bak: extreem duurzaam en licht, waardoor ze populair zijn bij bars en restaurants met veel gasten. De bakken zijn ook transparant, dus je kunt zien wat er binnenin gebeurt als je mixt. Het enige nadeel is dat ze soms BPA bevatten, daarom worden ze niet aanbevolen voor warme bereidingen.


    Glazen blender bak: deze kunnen zowel voor warme als koude bereidingen worden gebruikt. Bovendien zijn ze transparant, zodat je gemakkelijk kunt zien wat er gebeurt tijdens het mengen.


    4.1.1 Inhoud van de blender

    Naast het materiaal moet je ook letten op de grootte van de bak. Dit hangt vooral af van hoeveel je tegelijkertijd wilt blenden. Aan de andere kant kan de vorm van de beker invloed hebben op hoe de ingrediënten mengen.


    Bredere, vierkante bakken maken het makkelijker om grotere stukken te mengen. Smallere, ronde bakken zijn daarentegen veel beter in het mengen van vloeistoffen.


    Als je containers met afmetingen kiest, kun je ze nog efficiënter gebruiken en de consistentie van je menu's verbeteren. Een populair formaat is een blender van 1 liter.


    4.2 Blender met geluidsreductie

    Blenders maken lawaai. Sommige maken meer lawaai dan andere, afhankelijk van het vermogen van het apparaat. Als je het lawaai echter wilt minimaliseren (bijvoorbeeld blenders in bars binnen gehoorsafstand van tafels met gasten), kun je een geluiddempende kap van polycarbonaat kopen. Deze omringt de blender en dempt het geproduceerde geluid.


    4.3 Blendermessen

    Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de blender zijn de messen, die het eigenlijke blenden doen. Ze zijn bijna altijd gemaakt van roestvrij staal en worden voor verschillende doeleinden gebruikt.


    Staafmixers hebben meestal een scherper, dunner X-mes dat goed is voor hakken en snijden. Blenders daarentegen hebben grotere, stompe messen die beter zijn voor het crushen van ijs voor bevroren drankjes en smoothies. Er zijn ook allesmixers die beide soorten messen in één apparaat combineren.


    4.4 Bedieningspanelen

    De bedieningspanelen van blenders zien er verschillend uit, maar er zijn drie hoofdtypen:


    Tuimelschakelaar: makkelijk in gebruik omdat je de schakelaar alleen maar aan en uit hoeft te zetten. Het beste voor mengprocessen waarbij precisie van snelheid en tijd niet zo belangrijk zijn.


    Elektronisch: biedt meer precisie dan tuimelschakelaars. Heeft ook meer opties zoals een timer, start/stopknoppen en verschillende snelheids-/krachtniveaus.


    Programmeerbaar: het hoogste precisieniveau. Timers, vermogensniveaus en snelheden behoren tot de opties die vooraf kunnen worden ingesteld. Dit maakt het de oplossing bij uitstek voor faciliteiten met grote volumes die een consistente productkwaliteit willen.


    FAQ

    Wat kan er met blenders bereid worden?

    Waar moet ik op letten bij het kopen van een blender?

    Is er een verschil tussen een blender en een citruspers?