We hebben de ultieme recepten voor het maken van heerlijke zomerse mocktails.
We hebben de ultieme recepten voor het maken van heerlijke zomerse mocktails. Daar heb je geen alcohol voor nodig.
Van Herbal Garden tonic, Crispy tonic met appel tot Lavender Garden tonic. Bekijk ze alle drie hieronder.
1. Steel de show met een Herbal Garden tonic
Een kruidentuintje in je glas
Vier de zomer met Seedlip Garden 108. Deze alcoholvrije gin wordt gebotteld in Engeland en bevat onder andere rozemarijn, tijm en munt. In combinatie met vlierbloesemtonic maak je in een handomdraai een heerlijke non-alcoholische gin-tonic.
1. Leg een komkommerlint langs de wand van een hoog glas.
2. Vul het glas voor 3/4 met ijsblokjes.
3. Schenk hier 40 ml Seedlip Garden 108 overheen.
4. Top vervolgens af met 200 ml Elderflower Tonic.
5. Steek er een takje verse munt en een rietje in en geniet!
Tip:
Voeg citroen toe voor wat extra frisheid.
2. Geniet van de zon met een Crispy tonic met appel
Knisperend frisse gin-tonic, zonder alcohol
De kruiden voor Ceder’s Crisp komen uit Zuid-Afrika. In de Cederbergen groeien de kruiden voor deze heerlijke alcoholvrije gin. Die kruidenmix wordt gemengd met jeneverbes, kamille en komkommer. Heerlijk op zomerse dagen.
Ingrediënten Voor 1 glas
- 50 ml Ceder’s Crisp Classic
- 50 ml appelsap
- 1 appel
- 150 ml Elderflower Tonic
- Verse munt of rozemarijn
Bereiding
1. Vul een hoog glas voor 3/4 met ijsblokjes.
2. Snij een halve appel in dunne plakjes en leg een paar plakjes langs de wand en tussen het ijs.
3. Schenk hier 50 ml Ceder’s Crisp Classic overheen.
4. Voeg vervolgens 50 ml appelsap toe.
5. Top daarna af met 150 ml Elderflower Tonic.
6. Steek er een takje rozemarijn of munt in en geniet!
3. Serveer eens een Lavender Garden tonic
Een Zuid-Franse sfeer, maar dan in je glas
De non-alcoholische spirits van Fluere zijn gebaseerd op het Romeinse rijk. Destijds werden planten en kruiden voor medicinale doeleinden gebruikt. In de Fluere Original vind je dan ook van lavendel uit de Provence, koriander uit Casablanca en jeneverbessen uit de Himalaya. Kortom, het beste uit alle uithoeken van de wereld gecombineerd in een glas!
Ingrediënten Voor 1 glas
- 60 ml Fluere Original
- 200 ml Premium Tonic
- Takje lavendel
- Paar jeneverbessen
Bereiding
1. Vul een hoog glas voor 3/4 met ijsblokjes.
2. Strooi hier een paar jeneverbessen over.
3. Schenk hier 60 ml Fluere Original overheen.
4. Top vervolgens af met 200 ml Premium Tonic.
5. Steek er een takje lavendel in en een rietje, en geniet!