Eendenborst is een geslaagde combinatie met Stella & Mosca Cannonau. Bekijk hier het recept van gelakte eendenborst.
Meer wijn & spijs combinaties
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 eendenborsten
Zout & peper
Rasp en sap van ½ biologische sinaasappelschil
100 ml balsamico azijn
2 etl. ahornsiroop
20 gr. ijskoude roomboter
Bereiding
Snij de vetlaag in en bestrooi de eendenborsten met zout en peper en de zest van de sinaasappelschil. Bak de eend op de vetlaag goudbruin in een koekenpan op hoog vuur, zonder toevoeging van vetstof. Blus af met de balsamico azijn. Pak de eend uit de pan en laat hem rusten onder een aluminium folie (los er op zodat de eend nog kan ademen). Laat de pan op het vuur en voeg het sap van de sinaasappel toe met de ahornsiroop. Snijd de ijskoude in blokjes gesneden roomboter een voor een toe aan de saus en klop deze door de warme (niet hete) massa tot hij mooi vol en romig is (monteren). Schenk de saus in een juskom. Bak de eend nog even krokant op het vel, trancheer de eendenborsten en verdeel ze over de borden.
Lekker met gekarameliseerde kumquats, pompoenpuree en geroosterde kleine bietjes.