Gebakken spruitjes en aardpeer met truffelkaassaus

Leestijd : 3 Minuten

Toptip voor je feestmenu: combineer (h)eerlijke Brusselse spruitjes met een luxueuze truffelsaus. Hartverwarmend, rijk van smaak en een mooi kleurenspektakel op het bord. Afwerken doe je met kaaskletskoppen! Snel gemaakt met een fantastisch resultaat.

Ingrediënten voor 10 personen

800   g        aardpeer

1       l        water

20     g        Knorr Groentebouillon Authentiek

80     g        boter

800   g        spruitjes

10     st       zoete uien

30     g        boter

--       g        zout & peper

100   g        Old Amsterdam

100   g        mitsua

Truffelkaassaus (Knorr Garde d’or Kaassaus)

3        dl       Knorr Garde d’or Kaassaus
0,5     dl       volle melk

30      g        Old Amsterdam, geraspt

5        g        truffel tapenade


Bereiding

Aardpeer: Borstel de aardperen goed schoon.

Kook de aardperen gedurende ca. 35 minuten in de groentebouillon.

Smelt de boter in een pan schep de aardperen erop en bak ze gedurende 15 min. op 160°C.

Laat ze afkoelen en halveer ze.

Spruitjes: Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar in water met wat zout.

Halveer ze en bak ze samen met de uien in de boter.

Uien: Verpak de uien in aluminiumfolie en pof ze in de oven gedurende ca. 45 minuten op 175°C.  Laat ze afkoelen. Pel en halveer de uien, kruid ze met zout en peper en bak ze vervolgens samen met de spruitjes kort op de snijkant in wat boter.

Kletskoppen: Rasp de kaas en verdeel deze op wat vetvrij papier.

Bak de kaaskletskoppen op 600 watt gedurende ca.12 seconden in de magnetron.

Leg de kletskoppen op keukenpapier en breek ze in stukken.

Truffelkaassaus: Breng de kaassaus samen met de melk aan de kook.

Draai de hittebron uit.

Voeg de geraspte kaas en de truffel tapenade en roer het geheel goed door.

Opmaak: Verdeel de gebakken groenten over de borden.

Maak het geheel af met de krokante kletskoppen, mitsua en de truffel-kaassaus.