Ingrediënten voor 10 personen
800 g aardpeer
1 l water
20 g Knorr Groentebouillon Authentiek
80 g boter
800 g spruitjes
10 st zoete uien
30 g boter
-- g zout & peper
100 g Old Amsterdam
100 g mitsua
Truffelkaassaus (Knorr Garde d’or Kaassaus)
3 dl Knorr Garde d’or Kaassaus
0,5 dl volle melk
30 g Old Amsterdam, geraspt
5 g truffel tapenade
Bereiding
Aardpeer: Borstel de aardperen goed schoon.
Kook de aardperen gedurende ca. 35 minuten in de groentebouillon.
Smelt de boter in een pan schep de aardperen erop en bak ze gedurende 15 min. op 160°C.
Laat ze afkoelen en halveer ze.
Spruitjes: Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar in water met wat zout.
Halveer ze en bak ze samen met de uien in de boter.
Uien: Verpak de uien in aluminiumfolie en pof ze in de oven gedurende ca. 45 minuten op 175°C. Laat ze afkoelen. Pel en halveer de uien, kruid ze met zout en peper en bak ze vervolgens samen met de spruitjes kort op de snijkant in wat boter.
Kletskoppen: Rasp de kaas en verdeel deze op wat vetvrij papier.
Bak de kaaskletskoppen op 600 watt gedurende ca.12 seconden in de magnetron.
Leg de kletskoppen op keukenpapier en breek ze in stukken.
Truffelkaassaus: Breng de kaassaus samen met de melk aan de kook.
Draai de hittebron uit.
Voeg de geraspte kaas en de truffel tapenade en roer het geheel goed door.
Opmaak: Verdeel de gebakken groenten over de borden.
Maak het geheel af met de krokante kletskoppen, mitsua en de truffel-kaassaus.