Ingrediënten
- 2 á 3 kipfilets
- 2 el honing
- 2 el ketchup
- 1 el sojasaus
- 1 el chilisaus, zoet & pittig
- 1 zoete aardappel
- ½ pompoen
- 1 teentje knoflook
- 3 uien
- 1 takje verse rozemarijn
- ½ bosje verse tijm
- 2 el olijfolie
- Zout & peper
- Citroenschijfjes
- Koriander
Bereiding
1. Week de Römertopf Brick gedurende 30 minuten in water. Maak de barbecue klaar voor een indirecte setup en verwarm naar ca. 180°C
2. Snijd de kip in reepjes en wrijf deze in met zout en peper.
3. Meng de honing in een pan met ketchup, soja- en chilisaus en breng kort aan de kook. Bestrijk de stukjes kip met de saus.
4. Schil de pompoen en zoete aardappel en snijd ze in partjes. Snijd de knoflook fijn en schil de uien en snijd ze in grote stukken.
5. Voeg de tijm- en rozemarijnblaadjes bij de pompoen, aardappelen, knoflook en uien en meng door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg nu de olie toe en meng tot alles met de olie bedekt is.
6. Doe dit mengsel in de Römertopf Brick en verdeel de kipfiletreepjes er overheen.
7. Doe het deksel op de Brick, zet in de barbecue en laat ongeveer anderhalf uur pruttelen.
8. Garneer met citroenschijfjes en koriander.