Ribroast

Leestijd : 1 Minuten
Ribroast

Een echte BBQ-gerecht!

Ingrediënten
2 kilo ribroast
Peper en zout

Voor de knoflookboter
250 g ongezouten boter op kamertemperatuur
4 tenen fijngesneden knoflook
1 takje rozemarijn, fijngesneden
1 takje tijm, fijngesneden
1 tl zout
1 tl zwarte peper

Bereiding

1. Verhit de barbecue tot ca 100°C, in een indirecte set-up met wat rookhout (bijv. eiken).
2. Terwijl de barbecue opwarmt doe je naar smaak zout en peper op de roast en leg je hem, buiten de ijskast, opzij.
3. Doe alle ingrediënten voor de kruidenboter in een schaal en mix ze goed door elkaar. Smeer de roast in met de kruidenboter.
4. Leg de roast op het rooster met daar onder een druippan, de boter gaat immers smelten en die bewaar je voor later. Verwarm de roast tot een kerntemperatuur van 49°C voor ‘rare’ of 53°C voor ‘medium’. Reken ongeveer 35 minuten per 500 g ribstuk om tot deze tempratuur te komen.
5. Haal het ribstuk van de barbecue en leg deze ongeveer 20 minuten te rusten. Haal tegelijkertijd ook de druippan met de gesmolten kruidenboter van de barbecue.
6. Terwijl de roast rust, stel je de barbecue in op een directe set-up en verhit deze tot ongeveer 200°C.
7. Nu grill je de roast nog even kort af, voor een krokante korst.
8. Laat het vlees een minuut of 10 rusten voordat je hem aansnijdt, eenmaal gesneden doe je er nog een beetje gesmolten kruidenboter overheen.