Mexicaanse inspiratie

Leestijd : 2 Minuten

Verras je gasten met Mexicaans streetfood op de menukaart.

Taco traktaties

Tacos al pastor. Dit gerecht bestaat uit een taco met knapperig geroosterd varkensvlees. Het vlees wordt gemarineerd in verschillende kruiden en geroosterd aan het spit. Samen met gehakte koriander en uien in een maïstortilla is het een feest op de menukaart én op tafel.

Limoen? Doen!

Frisse tegenhanger: serveer de taco’s met partjes limoen.

Tropische toppings

Van mango tot meloen: toppings verrijken de taco’s. Serveer met Mezcal voor de echte Mexicaanse beleving. ¡Salud!

Heerlijk met kabeljauw

Taco’s, verse vis, heerlijke salsa en frisse limoensaus. En dat allemaal in één hap. Vistaco’s zijn een smaakvolle toevoeging aan iedere kaart. Kies voor kabeljauw met sla, radijs en cherrytomaten. Of een combinatie van kabeljauw met mangosalsa, avocado of chorizo. De kabeljauw heeft een krokant jasje en de toppings zorgen voor een smaakexplosie Taco’s zet je met trots op tafel, en de gast geniet!

Quesadilla met brisket

Quesadillas mogen niet ontbreken op de Mexicaanse menukaart. Verras je gasten met goddelijke combinaties: pittige kip en gekarameliseerde uien, garnalen en knapperig spek, kruidige chorizo en eieren of gerookte Goudse kaas en champignons.  Quesadillas zijn perfect voor eindeloze combinaties met verschillende ingrediënten. Zachtgegaarde brisket is een echte topper: zoet met een heerlijke barbecuesmaak. Een smaakvolle beleving. 

Tip: ga eens voor garnalen

Taco Tuesday, Thursday of eigenlijk gewoon elke dag!  Taco’s met een verse vulling vallen gegarandeerd in de smaak. Garnalen zijn heerlijk in pasta, rijst of salades. Maar ook érg geschikt voor vistaco’s. Kies voor taco’s met crispy garnalen en avocado. Gebakken garnalen met mangosalsa. Of gefrituurde garnalen met wortels en kool. Serveer op een mooi bord en het is direct feest op tafel. Serveer de taco’s met zelfgemaakte guacamole, zure room, partjes limoen en eventueel extra kaas. Een Mexicaans feestmaal waar je gasten hun vingers bij aflikken.

DIY fajita

Fajita’s op de kaart zorgen voor feest op tafel. De tortilla’s en verse toppings serveer je vaak los. Een gezellig en heerlijk gerecht dat je gasten naar eigen smaak samenstellen. Klaar in een handomdraai en supervers. Kies voor een klassieke vulling met kip en groenten of verleid je gasten met een spicy combinatie met gekruid gehakt en koriander. 

Feest op tafel

Denk je aan de Mexicaanse keuken, dan denk je aan guacamole. Serveer je gerechten met de smakelijke avocadodip voor de beste smaakbeleving.

Zoet mag ook

Zoet, zoeter, zoetst! Er is geen betere manier om een Mexicaans geïnspireerd diner af te sluiten dan met een zoet dessert. Serveer Mexicaanse flan, een pudding uit de oven met karamel, of tres leches cake: een heerlijke spongecake met drie soorten melk. Arroz con leche is ook een klassieker: de Mexicaanse versie van rijstpap, met eindeloze smaakvariaties. Churros, erg populair in Zuid-Amerika, mogen niet ontbreken. Met honing, chocoladesaus, roomijs of banaan is het Mexicaanse dessert compleet. Serveer ze met honing, chocoladesaus, roomijs of banaan.