Voor 4 personen
Ingrediënten
2 lamsracks
olijfolie
zout & peper
knoflook
Verhit de oven tot 200ºC. Plaats een rooster in een braadslee. Wrijf het vlees in met wat olie en bestrooi met peper en zout. Vouw de lamsracks tot een ‘kroon’ en bind de uiteinden van het vlees met keukentouw aan elkaar en omwikkel de botpunten met aluminiumfolie. Zet de kroon op het rooster en plaats de kernthermometer in een middenstukje van het vlees. Zet de schaal in de tot 180ºC voorverwarmde oven en braad de kroon tot 65ºC kerntemperatuur. Laat even rusten onder aluminiumfolie en serveer met de muntgremolata.
Muntgremolata
12 takjes munt
3 el extra vierge olijfolie
2 tenen knoflook
1 citroen
zout & peper
Hak de munt zeer fijn, rasp de schil van de citroen en snijd de knoflook zeer fijn.
Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg de olijfolie toe. Breng op smaak met zout & peper