INGREDIËNTEN
(voor 2 personen)
• 500 gr verse, schone schelpen
• 1 fijngesnipperde ui
• 3 fijngehakte teentjes knoflook
• 3 el olijfolie
• 1 bos koriander
• 1 el grof zeezout
• ¼ kopje witte wijn
• 1 citroen
BEREIDING
1. Was de schelpen onder stromend water en laat ze dan uitlekken in een vergiet om het zand volledig weg te spoelen.
2. Verhit de ui en de teentjes knoflook in de olijfolie tot ze bruin beginnen te worden.
3. Voeg de gehakte korianderstengels en de schelpen toe en roer. Kruid met zout.
4. Besprenkel met de witte wijn, dek af en kook op matig vuur gedurende ongeveer 5 minuten of tot de schelpen open gaan, schud af en toe met de pan om ze allemaal gelijkmatig te verhitten.
5. Bestrooi met de korianderblaadjes en besprenkel met het citroensap. Haal van het vuur en serveer onmiddellijk met vers wit brood of geroosterd brood.
Drink er een glas lichte witte wijn bij om van dit voorgerecht een waar hoogtepunt te maken!