Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten – 1 uur en 45 minuten stoven
50 g boter
4 konijnenbouten
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 sjalotten, in parten
1 pot wildfond
450 ml rode wijn
10 g verse tijm
1 takje rozemarijn
1 laurierblad
1 kleine pompoen
4 pastinaken
20 g peterselie
peper en zout
keukentouw
Bereiding
- Verhit de boter in een stoofpan en fruit de sjalotten en knoflook.
- Bak kort de konijnenbouten rondom aan en blus met rode wijn. Voeg vervolgens de wildfond toe.
- Maak met keukentouw een kruidenbundeltje van rozemarijn, laurier en tijm.
- Voeg het kruidenbundeltje toe aan de pan en stoof 1 uur met de deksel op de pan.
- Snijd de pompoen in parten en verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel. Schil de pastinaken en snijd deze in stukken van 3 cm. Voeg de groenten toe aan de stoofpan en laat nog 45 minuten meestoven. Voeg indien nodig wat extra water toe.
- Hak de peterselie fijn. Verwijder het kruidenbundeltje en breng de stoof op smaak met peper en zout. Serveer de konijnenboutenstoof met verse peterselie.
Tip: Je kunt de saus binden met een plakje ontbijtkoek.