Eendenborstfilet in sinaasappelsaus

Leestijd : 1 Minuten
668x267-detail-image-eendenborst-sinaasappel

Een mooi klassiek gerecht uit de Franse keuken.

Ingrediënten

1 Metro Chef perssinaasappel
4 eendenborst filets
200 ml jus
50 gram Aro suiker

Bereiding

1. Snijd het vel van de eend kruislings in tot bijna op het vlees.
2. Bak de filets op de velkant ± 10 minuten mooi bruin op matig vuur.
3. Doe naar smaak wat peper en zout erop.
4. Draai ze vervolgens om en bak de andere kant nog eens ± 3 minuten.
5. Haal de filets uit de pan en laat ze 5 minuten rusten.
6. Doe de suiker in een pan met een dikke bodem en laat het karamelliseren.
7. Pers het sap uit de sinaasappel, blus hiermee de karamel af en voeg daarna de jus toe.
8. Breek de ontbijtkoek in stukjes en doe deze bij de jus om het smaak en binding te geven.
9. Snijd de filets in plakjes en serveer met de sinaasappelsaus.