Mai Tai met El Dorado Rum

Leestijd : 1 Minuten

Al sinds 1670 wordt er door Demerara Distillers Limited uit Guyana rum geproduceerd met het kenmerkende El Dorado – aroma. Vakmanschap, lokale tradities en een vooruitziende blik op de toekomst heeft er voor gezorgd dat El Dorado Rum tegenwoordig niet meer weg te denken is uit de rumwereld. De veelzijdige rum wordt onder andere gedistilleerd in een unieke houten distillatiekolom, welke al sinds 1832 zijn werk doet op suikerplantages. Na het distilleren worden de eikenhouten vaten met El Dorado rum decennia lang weggelegd in de warme magazijnen in Guyana, om zowel de tijd als het unieke Demerara-klimaat haar werk te laten doen. Het jaartal welke na het bottelen op de fles staat, refereert altijd aan de jongste rum in de blend. De oudste rum in de blend? Die kan nog vele jaren ouder zijn…

COCKTAIL: MAI TAI

De Mai Tai is een echte klassieker en niet voor niets de bekendste Tiki cocktail in de wereld. De naam van de Mai Tai hebben we te danken aan de bevolking van Tahiti. Na het proeven van deze cocktail, waren ze zo enthousiast dat ze in koor ‘Mai tai roa ae’ riepen. Dit betekend zoiets als ‘onwerkelijk, geweldig’. Het is een feestje om te serveren door het kleurrijke en frisse geheel en een verassende toevoeging aan de Paasbrunch- of diner.

Ingrediënten:
- 30ml El Dorado 3YO
- 30ml El Dorado 5YO
- 20ml orange curacao / dry orange
- Limoensap van een halve limoen
- 10ml amandelsiroop Garnering: munt en limoen

Bereiding:
Vul een Tiki-glas (of ander leuk glas) met ijs. Pak je shaker en vul deze met de El Dorado 3YO, de orange curacao, de amandelsiroop en het limoensap. Shake goed en schenk in het glas. Tot slot schenk je voorzichtig de El Dorado 12YO in het glas. Gebruik eventueel een barlepel om het er mooi op te laten liggen zodat je verschillende laagjes krijgt. Garneer met de limoen en munt. Mai Tai Roa Ae!