Makkelijke spareribs van de BBQ

Leestijd : 2 Minuten
Makkelijke spareribs van de BBQ

De ultieme manier voor vlees op de barbecue,

Zo’n overheerlijke marinade maakt het af.

De speciaal ontwikkelde marinade voor spareribs van Bresc, met als hoofdsmaken sojasaus en zwarte knoflook, geeft spareribs een heerlijke smaak. Deze marinade is uitermate geschikt om BBQ-gerechten mee af te lakken.

Ingrediënten
Voor 4 personen

2 kg spareribs
5 tenen knoflook
320 g Bersc BBQ marinade
2 uien
8 el ketjap
8 el sojasaus
2 stengels sereh
3 rode pepers
10 cm verse gember
2 vleesbouillonblokjes

Bereiding

1. Verwijder het vlies aan de onderkant van de spareribs met behulp van een scherp mes.
2. Snij de gember, knoflook, rode pepers en uien in grove stukken en kneus de sereh door erop te slaan met een pan.
3. Zet een grote pan op het vuur (groot genoeg voor de spareribs), en doe er een scheut olie in. Fruit de eerder gesneden producten, zodat er meer smaak vrijkomt en blus af met de ketjap en sojasaus. Doe de spareribs erin en vul aan met water zodat deze net onderstaan.
4. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat ongeveer 2 uur zacht pruttelen. De spareribs zijn gaar als je een botje er bijna uit kunt trekken. Laat de spareribs vervolgens een beetje afkoelen in de Bresc marinade.
5. Zet ondertussen de BBQ aan en zorg dat hij brandt op middelhoog vuur. Bak de spareribs mooi bruin. Pas op dat het vuur niet te hoog is. Door de suikers in de marinade kan het vlees namelijk snel verbranden.